15. desember fyller verdens rikeste and 70 år!

Square
 Den spreke gnieren hylles med to nye utgivelser: Donald Duck & Co. 49 med en unik Skruehistorie og virtuell AR-app, og en egen jubileumspocket Onkel Skrue 70 år.
I tillegg er Skrue høyaktuell som hovedperson i den nye DuckTales-serien som er å finne både i Donaldbladene og på Disney Channel denne vinteren.Skrue McDuck ducket første gang opp i desember 1947 i Carl Barks-historien Jul på Bjørnefjell. Barks skapte Skrue som en motvekt til Donald Duck, inspirert av den rike julehateren Ebenezer Scrooge fra Et juleeventyr av Charles Dickens. For å forsterke onkel Skrues gjerrige karakter ga Barks ham en skotsk identitet.Og gjerrig har han vært gjennom samfulle 70 år. Og tøff. Men aldri uærlig. Som han selv sier etter å ha blitt lurt for første gang på gaten i Glasgow som tiåring:– Jeg må bli tøffere enn de tøffe og smartere enn de smarte – men ærlig skal jeg være! I det siste Donaldbladet, Donald Duck & Co.49, feires Skrue med en nyskrevet historie. ”I juleskjul på Bjørnefjell” er han tilbake på Bjørnefjell for å feire jul alene der det hele startet. Oppmerksomme lesere vil finne flere fiffige paralleller mellom de to historiene, blant annet det gamle bjørnekostymet.Skrue feirer selve dagen alene med gammel gjerrigkake (Skrue vil selvsagt aldri bruke en øre på feiring), vi andre kan kanskje få litt inspirasjon fra julegavetipsene hans der vi stresser rundt fra kjøpesenter til kjøpesenter …

Disneyklubbens fantastiske velkomsttilbud, klikk her.

 Se også Onkel Skrues julegavetips og gode sitater lenger nede på siden.

 

Her får du noen typiske Skrue McDucks julegavetips!

1. Tomflasker du ikke får pantet.

Noen kronidiot-tomflasker får man bare ikke pantet uansett hvor mange ganger man presser dem inn i pantemaskinen. Legg heller flaskene i en brukt pose og gi til en venn som samler på flasker. Hvis du virkelig vil slå på stortromma og bruke penger på papir og blekk, kan du legge en lapp inni flasken hvor det står GOD JUL.

2. Gaver du har fått tidligere,

men ikke har åpnet fordi du vet at innholdet i pakken er verdt like mye som en halv binders. Slik sparer du også penger på gavepapir.

3. Gi et bilde av deg selv.

Billig, personlig og god egenreklame.

4. Konglefigur-sett.

Rask sammen noen kongler og pinner du finner i grøftekanten. Vips så har du et fantastisk konglesett for store og små. Ingen jul uten konglefigurer!

5. Gi et lite beløp til en veldedig organisasjon.

(Som du selv eier, selvsagt. Pengene er raskt tilbake i din egen lomme igjen, der de hører hjemme.)

se Onkel Skrue sitater lenger nede på siden

 

Og her er noen gode Onkel Skrue-sitater

Kron eller mynt? Ja takk, begge deler!

Morgenstund er gull i munn, det hender nemlig jeg får noen gullpenger i nebbet når jeg tar morgendukkerten i pengebingen.

Penger er ikke alt i verden – det fins diamanter, rubiner, edelstener, smaragder og gull også!

Du må lære å krabbe i penger før du kan lære å svømme i penger.

Jeg må bli tøffere enn de tøffe og smartere enn de smarte – men ærlig skal jeg være! 

 

Tekst: Mynewsdesk/Egmont Publishing       Foto: Egmont Publishing
reklame

Benytt deg av Disneyklubbens fantastiske velkomsttilbud, og få magi rett hjem i postkassen. Pakken ineholder blant annet innbundet bok, ebok og lydbok av Frost, slik at alt er klart for gode lesestunder med barna i en hektisk hverdag.

Velkomstpakken er gratis, du betaler kun 59,- for porto. Les mer eller bli medlem her.