HUSK! -Tyven tar ikke ferie!

Mange boliger står tomme når eierne er bortreist. Generalsekretær Peter Batta i Huseiernes Landsforbund oppfordrer deg til å ta grep for å unngå at innbruddstyvene velger nettopp din bolig.

– Vi oppfordrer alle som skal reise til å gjøre det de kan for å få huset til å se bebodd ut. Vi anbefaler også å installere alarm. Da er sjansen for innbrudd langt mindre, sier Peter Batta.

Tryggere med alarmsystem – Innbruddstyver unngår som regel hus med alarm merking.
– Det er sjelden innbrudd i boliger med montert alarmsystem. Dersom tyvene ignorerer merkingen, er de nye systemene ofte så gode at alarmen skremmer tyvene unna før de rekker å ta med seg noe. I tillegg tar de beste systemene bilder av innbruddstyven samt varsler vektere som kommer til stedet. På den måten får man optimal beskyttelse av hjemmet, sier Batta.

Styr boligtemperaturen fra hytta – Dagens alarmanlegg gjør mer enn bare å varsle ved brann og innbrudd.
Med Verisure-appen kan du skru alarmen av og på med smarttelefonen. I tillegg finnes det også en del gunstige tilleggsfunksjoner, som at du for eksempel kan sjekke temperaturen i boligen før du reiser hjem, samt skru av og på belysning og elektriske apparater. På den måten kan du for eksempel sørge for at boligen er ferdig oppvarmet til du kommer, eller skru av lyset dersom du glemte det når du reiste bort.

Her er Huseiernes Landsforbunds 10 tips for hvordan du kan sikre hjemmet mens du er bortreist:
artikkelen fortsetter under annonsen

1. Sosiale medier
Å dele ferieopplevelser har blitt veldig vanlig på sosial medier, men det kan være lurt å være litt forsiktig med hva man skriver. Det en kan unngå, er å skrive når man reiser, når man kommer hjem og at huset står tomt.
2. Få det til å se ut som om du er hjemme
Ikke rydd bort ting som får hjemmet til å se ubebodd ut.
3. Tom postkasse og full søppeldunk
Be en nabo eller bekjent ta inn posten for deg eller få Posten til å oppbevare den. Be naboen kaste litt søppel i dunken din og å hjelpe deg med å måke oppkjørselen.
4. Tenk på brannfaren
Dra ut kontaktene på elektriske apparater som TV, DVD, datamaskin osv. En brannvarsler som er koblet til en alarmsentral kan bidra til å minske skadene dersom det begynner å brenne.
5. Alarm
Skaff deg en alarm som er koblet til en alarmsentral.
6. Lys og lyd
En elektronisk timer for lamper og radio kan gi inntrykk av at du er hjemme.
7. Steng vannet
Steng stoppekraner til oppvaskmaskin og vaskemaskin, eller annet som har trykk i ledningene.
8. God lås
Den vanligste veien inn og ut for en tyv er gjennom døra. En FG-godkjent lås og sikringsbeslag reduserer risikoen for uønsket besøk.
9. Dokumenter verdisakene dine
Fotografer og merk verdisakene dine.
10. Gode naboer
En av de absolutt beste løsningene for å minimere risikoen for skader og innbrudd, er gode naboer som ser etter huset med jevne mellomrom.

Tekst: Mynewsdesk/Huseiernes Landsforbund Foto: Huseiernes Landsforbund


 

  • Nytt deksel til mobilen?

    Lux-Case: Tilbehør til ethvert produkt